Op dinsdag 14 maart 2023 werd er een train(st)erscursus garde georganiseerd.
Zowel de eigen SVD-leden als een aantal externe verenigingen hadden zich hiervoor ingeschreven. Deze avond was volgeboekt. Het was fijn om te zien dat er zoveel inschrijvingen waren.

 

IMG 20230315 WA0000De cursus bestond uit diverse onderdelen:
- theoriegedeelte;
- behandeling richtlijnen waar een jury naar kijkt;
- extra aandacht verplaatsingen en elementen;
- samenspel in het uitwisselen van trainingsideeën;
- actief bezig zijn in groepsverband.

Bij het praktijkonderdeel gingen de train(st)ers eerst met elkaar in groepjes aan de slag om zo tot mooie resultaten te komen die we aan elkaar konden laten zien.
Daarnaast gingen we aan de slag om een dansblok te leren. Eerst de benen, daarna gecoördineerd en daarna met hoofdbewegingen. Er werd gekeken naar de overgangen, en naar het element bij het maken van dit dansblok.

Voor alle cursisten was er een dansmapje gemaakt waarin alles (en nog meer) stond waar het deze avond over gegaan is. Deze ging mee huiswaarts zodat iedereen alles nog eens goed kan nalezen over wat er deze avond allemaal besproken en uitgelegd is.
Niet alles wat in het mapje stond hebben we uitvoerig kunnen bespreken omdat de tijd voorbij vloog, maar iedereen kan nu ook thuis alles nog eens rustig nakijken en doorlezen.

IMG 20230315 WA0002

Tegen het einde van de cursus werd d.m.v. vragen over dans en dansopbouw mondeling de kennis van het geleerde van die avond getest.
Na het invullen van het evaluatieformulier ging iedereen weer huiswaarts.
  
IMG 20230315 WA0001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag, waarbij er veel geleerd en gelachen is. Er was een gezellige ontspannen sfeer.
We hopen dat iedereen voldoende aan de slag kan met het maken van nog meer mooie dansen waar we in het nieuwe seizoen van kunnen gaan genieten.

IMG 20230315 WA0004

 

We gaan richting het einde van het huidige dansseizoen, en we denken alvast een beetje vooruit richting het nieuwe seizoen.
Alvast heel veel succes met het maken van de nieuwe dansen!

Bedankt voor jullie tijd, inzet en vertrouwen om er samen met mij een geslaagde avond van te maken.

 

Met vriendelijke groet,
Chantal
Juryvoorzitter SVD 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken